Eski Yazı Editörüne Geri Dönmek!

Bildiğiniz gibi wordpress’in 5.0 güncellemesinden sonra alıştığımız Yazı Editörü’nün yerine Gutenberg ismini verdiği modern yazı editörünü devreye aldı. Bu editör daha modern bir şekilde karşımıza çıkıyor. Fakat yıllardır eski yazı editörünü kullananlar bu yeni editörde epey afallamış durumda diyebiliriz. Bizzat bizlerde bu durum oldu ve hemen eski editörü geriye yükledik. Sizler de eğer yeni yazı editörüne alışamadıysanız merak etmeyin eskisini bir eklenti yardımıyla geri kurabiliyorsunuz. Üstelik eklenti tamamen ücretsiz ve 5.0 güncellemesine uyumludur.

 

Üstteki resimde gördüğünüz gibi güncellemeyle gelen yeni editörün görüntüsü bu şekildedir. Dediğimiz gibi aslında gayet şık ve güzel duruyor yenilik her zaman iyidir fakat bazı alışkanlıklardan kolay kopulamadığı gibi bu durum da bazı webmaster arkadaşlara iyi gelmedi. Bu yüzden değiştirilebilir. Eski wordpress yazı editörümüz için yükleyeceğimiz eklentinin adı “Classic Editor” eklentisidir. Şimdi maddeler halinde bu eklentinin kurulumunu anlatalım.

WordPress Eski Yazı Editörü Nasıl Yüklenir?

1-) Öncelikle eski editörümüzün eklentisini yüklüyoruz. Eklentimizin adı “Classic Editor” eklentisidir. Türkçesi “Klasik düzenleyici” demektir. Bu eklentiyi wordpress wp-admin panelimizin solundaki “Eklentiler > Yeni Ekle” bölümüne girip ismini aratıp yüklüyoruz.

2-) Ardından “Hemen yükle” yazısına basıyoruz ve eklentimiz yüklenmiş oluyor. Sonrasında ise yeni yazı ekleme bölümüne gittiğinizde aşağıdaki gibi eski yazı editörünün yani klasik düzenleyicinin yüklenmiş olduğunu göreceksiniz. Kısacası eski editör için sadece bu eklentiyi yüklemeniz yeterli olacaktır.

3-) Bu sayede eski yazı editörünü geriye yüklemiş olursunuz. Ek olarak eğer bu eklentiyi silerseniz yeni editör geri yüklenmiş olur. Ayrıca bu şekilde wordpress’de bir sürü ücretsiz eklenti mevcuttur. Yani wordpress kullandığınızda ücretsiz olarak bir sürü ayrıcalığa sahip oluyorsunuz. Gerçekten her türlü etkileşim için wordpress kullanmanızı tavsiye ederiz.

 

NOT: Bu arada bilmeyenler için tekrardan hatırlatma yapalım eski yazı editörünün bir diğer adı klasik düzenleyici veya klasik editördür. Bu şekilde Türkçe aratma yaptığınızda da aynı eklenti karşınıza çıkacaktır.

 

 

 

Kaynak: MMSRN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir